Фасади, цветове, хармония 
Конкурс „Фасади, цветове, хармония“ се организира за втора поредна година съвместно с „Баумит България“.
 
Целта на конкурса е набиране на идейни проекти за една по-красива заобикаляща ни среда, чрез прилагането на добри практики и иновативни продукти при създаването на цветови зони в съвременните градове и хармонично вписването на сградите в околното пространство.
 
 

Право да участват в конкурса имат български студенти и млади професионалисти - архитекти и инженери на възраст до 35 г., възпитаници на български и чуждестранни университети. Приемат се индивидуални и екипни проекти.
Крайният срок за регистрация на проекти е 14 юни 2017 г. Разработките се подават на email: submissions@thecityacademyawards.bg

Постъпилите проекти ще преминат през експертната оценка на жури, съставено от професионалисти от сектора, като най-добрите предложения ще бъдат наградени.

Наградният фонд на конкурса е: Първа награда – 1000 лева; втора награда – 500 лева, трета награда – 200 лева.

Всички проекти, участващи в конкурса, ще бъдат експонирани на самостоятелна експозиция "Фасади, цветове и хармония", в рамките на изложбата на THE CITY ACADEMY AWARDS 2017 на 12.07.2017 г. в Sofia Event Center.

През 2016 г. в конкурса се включиха над 20 проекта на студенти и млади професионалисти до 30 г. от общо шест университета в България, Великобритания и САЩ. Това са Университет по архитектура, строителство и геодезия (София), Лесотехнически университет (София), Висше строително училище "Любен Каравелов" (София), Нов Български Университет, (София), University College London, Bartlett School of Architecture (Лондон), Manchester School of Architecture (Манчестър), Illinois Institute of Тechnology (Чикаго).

Всички проекти, участващи в конкурса, могат да бъдат разгледани в Архив на сайта на "Академия Градът" и конкурсите "The City Academy Awards"

График


 •  

 • 20.02.2017

Обявяване на конкурса

 • До 15.03.2017

Популяризиране на конкурса сред потенциални участници и партньори

 • До 14.06.2017

Набиране на проекти в конкурса

 • От 15.06.2017 до 26.06.2017

Журиране

 • 12.07.2017

Изложба и награждаване на отличените проекти в Sofia Event Center

 •  

Награден фонд


Първа награда
1000 лева
 

Втора награда
500 лева
 

Трета награда
200 лева

запиши се за участие

Кандидатурите в конкурса се подават на email:

submissions@thecityacademyawards.bg чрез dox.bg или друг файл организатор сайт.


Изисквания за оформление на кандидатурите:

 • Две табла А1 като два отделни PDF файла, съдържащи снимки и текст.
 • Текст, обясняващ проекта, от 300 до 500 думи. Той ще се използва за публикация, моля, уверете се, че напълно описва проекта.
 • Три визуализации с висока резолюция във формат TIF или JPEG. Те ще се използват за публикация и по време на церемонията по награждаване. Файловете да са запазени с резолюция 300dpi, CMYK.
 • Краен срок за регистрация и изпращане на проект – 14.06.2017 г.

Участието е безплатно.