Жури


Жури 2019 - „Градска среда и инфраструктура“

Жури 2019 - „Градска среда и инфраструктура“

Проектите ще бъдат оценявани от жури, включващо доказани архитекти и инженери, представители на браншовите организации и представители на водещите компании в сектора.


Проф. Д-Р Инж. Стоян Братоев - Председател На Управителния съвет на  На Метрополитен,  София

Проф. Д-Р Инж. Стоян Братоев - Председател На Управителния съвет на На Метрополитен, София

Стоян Братоев е строителен инженер, специалност "Тунели и метрополитени", завършил е презт 1979 година. В периода 1979 – 1982 година работи като технически ръководител на първите обекти на софийското метро. През 1982–1985 г. е редовен аспирант в Петербургския транспортен институт, където защитава докторат в областта на метростроителството. Научен и старши научен сътрудник в Научно-изследователския строителен институт. От 1992 г. е изпълнителен директор на "Метрополитен". Има 46 научни публикации, включително и четири книги, като подготвя и нова.


Г-н Владимир Житенски, заместник-председател на  Съвета на директорите и изпълнителен директор на Джи Пи Груп

Г-н Владимир Житенски, заместник-председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Джи Пи Груп

Владимир Житенски e изпълнителен директор на „Джи Пи груп” АД, има над 20-годишен опит в строителството, ръководи екип от над 550 души. Управляваната от него компания е изградила в качеството си на главен изпълнител над 1000 обекта на територията на България, Сърбия, Хърватия, Македония, Гърция, Русия.


Инж. Цветан Велков, Проектен Мениджър, Развитие И Технологии, Аурубис България

Инж. Цветан Велков, Проектен Мениджър, Развитие И Технологии, Аурубис България

Цветан Велков е завършил Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия, специалност Транспортно строителство. В дългогодишната си практика е участвал в много комплексни проекти, реализирани на територията на ,,Аурубис България" АД, гр. Пирдоп. По настоящем е Ръководител проекти в отдел Инженеринг. Отговаря за изпълнението на инвестиционни проекти на компанията.


Г-н Иван Велков, Заместник - Председател На Столичен Общински Съвет

Г-н Иван Велков, Заместник - Председател На Столичен Общински Съвет

Иван Велков е роден е през1970 г. в гр. София. Висшето си образование завършва в Пекински Столичен Университет по бизнес и икономика. Член е на политическа партия Зелените и на "Политическа група 5" в Столичен общински съвет. Заместник-председател е на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори.

Член на постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика.


Арх. Любо Георгиев, Директор, Общинско предприятие  „Софпроект“ и ръководител екип „Визия за София“

Арх. Любо Георгиев, Директор, Общинско предприятие „Софпроект“ и ръководител екип „Визия за София“

Арх. Любо Георгиев е роден през 1981 г. в София. Започва образованието си по архитектура в Единбург, продължава през Венеция (IUAV) и завършва в TU Delft, Холандия. Бил е водещ проектант в Turenscape (Пекин, Китай 2012-2014), проектант в MVRDV (Ротердам, Холандия, 2009) и в Claus en Kaan Architecten (Амстердам, Холандия, 2007-2009). В България развива множество инициативи като директор на фестивала ONE ARCHITECTURE WEEK.


Г-н Нурхан Реджеб, Урбанист, Place.Make

Г-н Нурхан Реджеб, Урбанист, Place.Make

Нурхан завършва магистърската и бакалавърската си степен по урбанизъм в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Неговата страст за публичните пространства и застроената среда го отвеждат във Вашингтонския университет в Сейнт Луис (САЩ), където се дипломира като магистър по градски дизайн. Обучението си в САЩ осъществява като стипендиант на Фондация „Фулбрайт”. Допълнителни специализации има в Ирландия (Университетски колеж Дъблин) и Китай (Университет Тонгджи, Шанхай).
От 2014 г. заедно със Силвия Чакърова основават студио place.make в сферата на градското планиране, дизайн и изследвания.


Жури 2019 - „Сгради и вътрешни пространства“

Жури 2019 - „Сгради и вътрешни пространства“

Проектите ще бъдат оценявани от жури, включващо доказани архитекти и инженери, представители на браншовите организации и представители на водещите компании в сектора.


Арх. Мартин Христов, зам.-председател на УС на КАБ

Арх. Мартин Христов, зам.-председател на УС на КАБ

Арх. Христов е роден във Варна, възпитаник на Първа езикова гимназия – Варна. През 2001 г. завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, специалност „Архитектура“. Преддипломната му практика е в Сент Виктор ла Кост – Франция, а дипломната специализация е във Флоренция – Италия. Участник е в Европейската асамблея на студентите по архитектура – о-в Маноел, Малта. От 2001 г. управител и главен проектант на архитектурно бюро „Е-АРХ“.През периода 2012-2016 г. е заместник-председател на РК на КАБ – Варна. От 2016 г. е заместник-председател на УС на КАБ с ресор "Практика". Семеен, с две деца.


Стефан Тотев, изпълнителен директор  на Джи Пи Груп

Стефан Тотев, изпълнителен директор на Джи Пи Груп


арх. инж. Климентин Чернев, управител на Алукьонигщал

арх. инж. Климентин Чернев, управител на Алукьонигщал

Арх. инж. Климентин Чернев е съуправител на "АЛУКЬОНИГЩАЛ" ЕООД, част от едноименната австрийска група, от 2000 г.
Роден е през 1970 г. Завършва УАСГ - специалностите ПГС (1994) и архитектура (2002).
Компанията е вносител на профилни системи от алуминий и пластмаса за врати, прозорци, фасади, стъклени покривни конструкции и соларна техника ШУКО и стоманени профили за прозорци, врати и фасади ЯНСЕН.
Има участие в изграждането на еталонни за съвременната българска архитектура обекти, сред които и първата у нас сграда, произвеждаща енергия от слънцето – офисната сграда на фирма "Риск инженеринг", в кв. Павлово в София.


арх. Ангел Захариев, "A&А Architects"

арх. Ангел Захариев, "A&А Architects"

Арх. Ангел Захариев е съдружник и управител в архитектурно бюро "А и А Архитекти".
Завършва Университета по архитектура строителство и геодезия (УАСГ) в София през 2003 г. През 2004 г. се дипломира с похвала в специализация към Института за градско планиране и жилищна политика (IHS) – Еразмус Университет, в Ротердам, Холандия. От 2003 г. до 2007 г. е редовен докторант към катедра “Градоустройство” на Архитектурния факултет на УАСГ.
През 2005 г. заедно с арх. Асен Милев основават архитектурно бюро А и А Архитекти ООД.
В професионалната си практика е ръководил проектирането на мащабни инвестиционни проекти като Бизнес Парк София, Капитал Форт, Резиденшъл Парк София, Актив-Галакси.
Някои от неговите проектите са отличени с награди, включително “Сграда на годината”.


АРХ. РАДОМИР СЕРАФИМОВ, АТЕЛИЕ СЕРАФИМОВ АРХИТЕКТИ

АРХ. РАДОМИР СЕРАФИМОВ, АТЕЛИЕ СЕРАФИМОВ АРХИТЕКТИ

Арх. Радомир Танков Серафимов се дипломира с отличие в катедра „Обществени сгради“, в УАСГ, София през 1997г.  

На следващата година става равноправен съдружник в „Ателие Серафимов Архитекти” ООД, където работи и до сега  като главен проектант и управител.

От началото на кариерата си, арх. Серафимов следва стремежа за професионални предизвикателства с лоялност и желание за растеж на компанията, което превръща „Ателие Серафимов Архитекти” в една от водещите проектантски компании в страната.

Като ръководител екип е изпълнил множество мащабни проекти в България и в чужбина, отличени с редица награди - 15 от тях в националния конкурс „Сграда на годината”.


Арх. Радко Тодоров, основател и водещ проектант, "Ер Те Консулт" ООД

Арх. Радко Тодоров, основател и водещ проектант, "Ер Те Консулт" ООД

Арх. Радко Тодоров е завършил специалност Архитектура в УАСГ-София. През 2004 г. основава ЕрТе Консулт. Архитектурната компания се е наложила на пазара със своя опит в архитектурното проектиране, интериорен дизайн, устройствено планиране, консултантски услуги, мениджмънт и управление на проекти и строителство.


арх. Мануела Белова, представител на Съвета за високи сгради и градска среда

арх. Мануела Белова, представител на Съвета за високи сгради и градска среда

Професионалната й кариера започва след като завършва висшето училище за архитектура в Париж Белвил (Франция) през 2011 г. След това Мануела започва работа по различни архитектурни проекти във Франция, Белгия и България (включително изграждането на новия щаб на Съвета на Европейския съюз в Брюксел) преди да съумее да установи собствената си практика в София, България. Някои от нейните други инициативи включват организиране и водещи летни лагери за дизайн и архитектура за деца.

Мануела се гордее, че е представител на Съвета за високи сгради и градска среда за страната си, която показва голям потенциал като място за иновации, както и за печеливши инвестиции в недвижими имоти. Тя смята, че това ще отключи възможностите за разработване на по-амбициозни проекти в близко бъдеще, а желанието на местните жители да бъдат на ръба на новите технологии ще увеличи все повече строителния пазар в България.


инж. Събчо Алашки,  AEC  Constructions

инж. Събчо Алашки, AEC Constructions

Събчо Алашки е роден през 1975г. в град София. Завършил е ВСУ "Любен Каравелов" специалност Промишлено и гражданско строителство.
И МГУ "Св. Иван Рилски" специалност Екология и опазване на околната среда. В състава на журито  представлява AEC Constructions , водеща в България
фирма за проектиране на сгради и съоръжения. Със около 3 милиона  предадени  и над  2 милиона кв. метра  реализирани проекти  през последните 15 години.