Жури


Г-н Владимир Житенски, заместник-председател на СД и изпълнителен директор на Джи Пи Груп АД

Г-н Владимир Житенски, заместник-председател на СД и изпълнителен директор на Джи Пи Груп АД

Владимир Житенски e изпълнителен директор на „Джи Пи груп” АД, има над 20-годишен опит в строителството, ръководи екип от над 550 души. Управляваната от него компания е изградила в качеството си на главен изпълнител над 1000 обекта на територията на България, Сърбия, Хърватия, Македония, Гърция, Русия.


арх. инж. Климентин Чернев, управител на Алукьонигщал

арх. инж. Климентин Чернев, управител на Алукьонигщал

Арх. инж. Климентин Чернев е съуправител на "АЛУКЬОНИГЩАЛ" ЕООД, част от едноименната австрийска група, от 2000 г.
Роден е през 1970 г. Завършва УАСГ - специалностите ПГС (1994) и архитектура (2002).
Компанията е вносител на профилни системи от алуминий и пластмаса за врати, прозорци, фасади, стъклени покривни конструкции и соларна техника ШУКО и стоманени профили за прозорци, врати и фасади ЯНСЕН.
Има участие в изграждането на еталонни за съвременната българска архитектура обекти, сред които и първата у нас сграда, произвеждаща енергия от слънцето – офисната сграда на фирма "Риск инженеринг", в кв. Павлово в София.


Инж. Цветан Велков, Проектен Мениджър, Развитие И Технологии, Аурубис България

Инж. Цветан Велков, Проектен Мениджър, Развитие И Технологии, Аурубис България

Цветан Велков е завършил Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия, специалност Транспортно строителство. В дългогодишната си практика е участвал в много комплексни проекти, реализирани на територията на ,,Аурубис България" АД, гр. Пирдоп. По настоящем е Ръководител проекти в отдел Инженеринг. Отговаря за изпълнението на инвестиционни проекти на компанията.


Арх. Илиан Илиев, Управител, Архитектурно студио Планинг

Арх. Илиан Илиев, Управител, Архитектурно студио Планинг

Архитект Илиан Илиев е първият професионален проектант в България, който ръководи проектирането на търговски центрове от анализа на локацията, през идейните разработки до работното проектиране и авторския надзор. Автор е на проекта за първия мол от западен тип в страната - отворилия през 2006 г. "Сити център София", на търговския център "Бургас плаза", както и на най-големия, построен до момента в България мол по отдаваема търговска площ - The Mall на бул. "Цариградско шосе". През 1996 г. създава ахитектурното студио "Планинг", което оттогава трупа значителен опит със сгради от различен тип. Освен на тези търговски центрове студиото прави и проекта за първия търговски парк в България - "Ритейл парк Пловдив", както и за хипермаркета на Carrefour в Добрич.


АРХ. ЦВЕТАН ПЕТРОВ, УПРАВИТЕЛ, ИВО ПЕТРОВ АРХИТЕКТИ

АРХ. ЦВЕТАН ПЕТРОВ, УПРАВИТЕЛ, ИВО ПЕТРОВ АРХИТЕКТИ

Архитект Цветан Петров се дипломира в архитектурния факултет на УАСГ през 2007 г. Специализира в L’ecole National Superieure d’architecture de Bretagne в Рен, Франция. В самостоятелната си проектантска практика работи по обществени и жилищни сгради, логистични центрове, административни сгради, спортни зали и съоръжения. Член е на Камарата на архитектите от 2008 г.

От 2007 г. е мениджър на архитектурно бюро “Иво Петров – Архитекти” ООД, като същевременно участва в проектирането на редица обекти на фирмата, сред които новото крило на Англо-американското училище, което е безспорен фаворит в категория “Сгради образование” на национален конкурс „Сграда на годината 2012”.


Арх. Радо Тодоров, управител RT Consult

Арх. Радо Тодоров, управител RT Consult

Арх. Радо Тодоров е завършил специалност Архитектура в УАСГ-София. През 2004 г. основава ЕрТе Консулт. Архитектурната компания се е наложила на пазара със своя опит в архитектурното проектиране, интериорен дизайн, устройствено планиране, консултантски услуги, мениджмънт и управление на проекти и строителство.


АРХ. СВЕТОСЛАВ СТАНИСЛАВОВ, ОСНОВАТЕЛ И ВОДЕЩ ПРОЕКТАНТ, STARH Stanislavov architects

АРХ. СВЕТОСЛАВ СТАНИСЛАВОВ, ОСНОВАТЕЛ И ВОДЕЩ ПРОЕКТАНТ, STARH Stanislavov architects

Архитект Светослав Станиславов завършва с отличие и „Най-добра дипломна работа“ в катедра „Жилищни сгради“ в УАСГ през 2003 година.  През същата година започва професионалната си кариера като партньор в архитектурно студио във Варна. През 2012 година основава своя практика, STARH, като работата му покрива обекти от различни мащаби в направления жилищна, ваканционна и офисна архитектура. През 2020 година открива офис и в град София.
През този кратък период от основаването си, STARH създава внушително портфолио от реализирани обекти, които остават разпознаваеми. Студиото успява да повлияе осезаемо и видимо по позитивен начин на заобикалящата среда. Формулата, която арх. Станиславов утвърждава, е постоянен стремеж към постигане на баланс между естетика, функционалност и висококачествен дизайн, които да устоят във времето. Излизането извън зоната на комфорт при проектирането и експериментирането с иновативни материали са част от стила им.
STARH са носители на наградите Сграда на годината, Architecture MasterPrize, Architizer A+ Award, IDA Design Awards, A’ Design Awards и BigSEE, номинации Building of the Year на ArchDaily и Награда Варна за Архитектура.


Арх. Любо Георгиев, директор „Софияплан“

Арх. Любо Георгиев, директор „Софияплан“

Любо Георгиев (1981, София) е архитект. Той завършва средното си образование в Шотландия през 2000г. и започва да учи архитектура в IUAV във Венеция (Италия). Дипломира се с магистърска степен през 2007г. от TU в Делфт (Холандия). След завършването си той работи като архитект в Manzelle Studio di Architettura (Венеция), ЛП Консулт (София), Claus en Kaan Architecten (Амстердам), MVRDV (Ротердам) и Turenscape (Пекин).
Любо е прекарал повечето от половината от живота си извън България, но в последните години заема все по-активна позиция по теми свързани с архитектурата и градската среда в България. За Sofia Architecture Week 2009 той организира дебат за панелните квартали озаглавен ‘Квартали на крайностите’. За изданието през 2010г., съвместно със сдружение Трансформатори, провежда работилницата ‘Комунархия’ и дебат отново за тези квартали, но с участници от различни държави. През 2012г., съвместно с холандският режисьор Йорд ден Холандер, той заснема серия от репортажи, озаглавени ‘Усещане за град’, които изследват отношението на различни хора към архитектурата и градската среда на София.


Арх.Яни Вълканов, урбанист

Арх.Яни Вълканов, урбанист

Арх. Яни Вълканов е архитект и урбанист с богат опит в градското и териториално планиране. Завършил е архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия и магистратура по Градско планиране и жилищна политика от Университет Линкълн, Велкобритания. Има специализации „Комплексно градско планиране” към Японска агенция за международно сътрудничество (JICA) и „Планиране на градовете в преход: Стратегически подход” към Централноевропейския университет в Будапеща. Участвал е в изработването на ключови планове за гр.София и Столична община – Интегриран план за градско възстановяване и развитие, Общ устройствен план, Подробни устройствени планове и др.