Проект 66B: Kab'inn Joy

., УАСГ, София


за проекта


Мобилната къщичка Джой се роди като идея за типови мобилни домове на колела, която разработихме за българската компания Каб инн.  След около три месеца проектиране се спряхме на финалния вариант на разпределението, което остана едноспространствено, за да даде максимално усещане за простор и отвореност към природата.

                Големите остъклявания както и плъзгаща фронтална врата  позволяват въприятието за вън и вътре да се размие максимално, за да предложи един ваканционен дом, който  създава алтернатива на градското обитаване и позволява да се върнеш към по-семплите радости, към по-лежерното свободно време и да се насладиш на природата, която те заобикаля.

                Използваните естсетвени материали допълнилно помагат тази мобилна къща да е не само устойчива, но и приятна за всички сетива. Смърчовата ламперия омаслена с два цвята масла на ленена основа и брезовият шперплат в интериора, внасят спокосйтвие, усещане за уют и носят много приятен траен аромат на дървесина.

                Зад причината къщата да е на колела стои идеята тне толкова тя да е постоянно преместваеема, колкото това да оставя минимален отпечатък върху природата и да позволява да смениш локацията, за да се любуваш на нови гледки и красоти -  борова гора, крайбрежието на спокойно езеро, а защо не и морския бряг.

                Втъкана в дизайна остава идеята за минимластичното обитаване и радостта от това да притежаваш по-малко, за да освободиш сетивата си да се радват на повече.

Автор


арх. Христина Христова