Проект 7: „Герои на 7-те морета“

ИДЕИ ЗА ИНТЕРИОРНИ ПРОСТРАНСТВА В ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ НА УМБАЛСМ „ПИРОГОВ”, София, България


за проекта


Заданието

  „Малки герои” е конкурс за идейни проекти за модерни интериорни пространства в детското отделение на болница „Пирогов“.

    Целта на конкурса е набиране на идейни проекти за създаване на модерна, комфортна, приветлива и приятелска среда за децата – пациенти на УМБАЛСМ  „Пирогов“. 

    В реализирания от мен проект представям идея за интериорен дизайн  на помещенията на  Детската регистратура и спешния кабинет в  УМБАЛСМ  „Пирогов“, като темата на заданието е “Герои на седемте морета” .

Идейният  Проект

     В разработената от мен концепция за Детската регистратура и спешния кабинет не съм предвиждала генерална промяна на съществуващите

помещения. Фокусът на проекта е върху преобразяването на съществуващите интериорни общи пространства, рецепцията, местата за изчакване и коридорите.

    Стремежът ми е да изградя среда, която да е по-уютна и приветлива за малките пациенти, и в която интериорния дизайн е съобразен с детските интереси и възприятия.

    Използваната цветова гама е напълно обвързана с морската тема, а  разхождайки се по коридорите откриваме красиви  стенни рисунки на морски костенурки, китове, октоподи, риби, раци, и др.  Освен с рисунки част от стените ще бъдат украсени  с постери и информационни табла. Всички разработвани от мен помещения са обзаведени с мебели и аксесоари за деца, както и интересни кутии с играчки под формата на кораби.  За допълнително забавление на децата съм предвидила и два Touch-screen екрана с образователни и интерактивни игри.

Автор


Евгения Ефтимова

Университет: Лесотехнически университет

Специалност: Инженерен дизайн

Година на обучение: Година на завършване: 2012 г.