Проект 21: ПРОЕКТ ЗА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В ПАРКОВА СРЕДА

., СГСAГ" Христо Ботев", София


за проекта


Проекта за детска площадка стъпва на идеята за зониране по възраст и тематично. Зоните са четири и всяка една е инспирирана от любим детски герой (Мики Маус, Бен-Тен и т.н.), който е загатнат в контура и графиката в съответното ландшафтно петно. Например ЗОНА МИКИ МАУС, е с контурите на главата с  шичките на Мики Маус.

Разделението по възраст е в 4 категории,с цел безконфликтно и по интереси да се заиграват малките деца. Катерушките, също така трябва да са различни и със съответната сложност и обезопасяване според възрастовата група. 

Геометричният център е и духовният център на площадката, където има сцена, на която се случват импровизирани и планирани събития. Това е и мястото, където се събират най-много хора и за разлика от зоните за игра, които имат по-интимен характер, центъра е по-широк. Контурите на централната зона са инспирирани от формата на човешкото око, като идея за поглед, гледаемост и просветление....Чрез очите виждаме и опознаваме света. Сцената е място за артистична изява, а за публиката остава да чуе и види, а „Човек вижда, толкова колкото знае” – Гьоте.

Автор


Георги Славчев и Цветан Тасев